Wijzigingen brancheprotocol uiteengezet 29-11-2021

29 november 2021

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Afgelopen vrijdag heeft het kabinet dan ook besloten tot extra maatregelen. Naast het strenger handhaven van de reeds bestaande regels, zijn er sinds zondag 28 november extra maatregelen.

De coronamaatregelen zorgen ook voor wijzigingen in het brancheprotocol. De nieuwste versie van het brancheprotocol leest u hier.  


Wijzigingen brancheprotocol uiteengezet:
De verschillende wijzigingen uit het vernieuwde brancheprotocol zijn hieronder verzameld:

  • Houd anderhalve meter afstand voor iedereen ouder dan 18 jaar;
  • Cursussen en trainingen die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van beroep zijn toegestaan na 17 uur. Dit zijn de BHV cursussen, IKK cursussen en de cursussen voor EHBO'ers die nu ingezet worden, bijvoorbeeld op de vaccinatie- en teststraten. Ondanks dat het is toegestaan is het advies: als het overdag kan, doe dat dan!;
  • Ten aanzien van een Coronatoegangsbewijs, volg de richtlijn van de locatie;
  • Ook bij vaste zitplaatsen op doorstroomlocaties of waar reeds een QR-code verplicht is: 1,5 meter afstand houden en mondkapje op.

Het advies van het RIVM blijft gehandhaafd: thuis blijven bij klachten en hanteer de eerder gestelde hygiëne maatregelen, zoals goede ventilatie en uiteraard het zorgvuldig wassen van de handen. Houd voor deze en andere ontwikkelingen altijd de website van de overheid in de gaten. 


 Nieuws overzicht